tiistai 5. heinäkuuta 2016

Lämpimien kesäpäivien kahvijuomia

Kahvia voidaan nauttia kuumana juomana monenlaisina variaationa, harvemmin tulee ajatelleeksi kahvia kylmänä. Seuraavassa muutamia ohjeita herkullisiin juomiin:

Espressotonic

30 ml espressoa
100 ml tonicvettä

Valmista espresso. Täytä korkea lasi jäillä, kaada päälle tonicvesi ja valuta espresso lopuksi hitaasti lasiin, jolloin se asettuu "kerroksittain". 

Ja ei kun nauttimaan hyvästä juomasta ja kesästä!


Cold Brew Coffee

Kylmänä keitetty kahvi on keittomenetelmä, jossa karkeaksi jauhettu tuore kahvi liotetaan huoneenlämpöisessä vedessä 12 - 24 tuntia. Hauteeseen voi lisätä mausteita tai hedelmiä halutessaan. Uuton jälkeen seos suodatetaan kerran tai kahdesti. Tarvitset noin yhden suhde kahdeksaan kahvia ja vettä. Suhde riippuu tietenkin siitä, miten vahvaa kahvia haluat sekä siitä, miten tummapaahtoista kahvia olet käyttämässä. Parhaan tuloksen saa vain kokeilemalla. Tällä menetelmällä on suhteellisen helppo valmistaa suuriakin määriä kylmää kahvia.
Tarjoile jään, maidon tai vaikkapa sokerin kanssa. Seos säilyy peitettynä kylmässä.


Thai Coffee

Kaikille sokeririippuvaisille Thai Coffee on hyvä vaihtoehto silloin tällöin nautittavaksi. Nopea vaihtoehto Thai kahvin valmistukseen:
Kaada valmiiksi valmistettua jäähdytettyä, tuplasti vahvempaa kahvia korkeaan lasiin. Lisää maitojauhetta noin ruokalusikallinen. Lisää jauhettua kardemummaa ja sekoita. Päälle vielä kermavaahtoa ja juoma on valmis! Erilaiset Thai Coffeen valmistustavat, joskin englanninkielisenä, löydät WikiHow –sivustolta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti