maanantai 18. heinäkuuta 2016

Aamukahvi

Näin maanantaiaamun ratoksi ajattelin etsiä jostain faktaa koskien nimenomaan aamukahvia. Googlehan pursuaa tietoa jos jonkinlaista, eikä kaikkeen löytämäänsä tekstiin aina ole luottamista, mutta tässäpä kuitenkin terve.fi sivulta löydettyä:

Nyt se on tutkittu: tämä on paras aika juoda aamukahvi
Hyviä uutisia pidempään nukkuville, huonompia aamuvirkuille: tiedevideoita tekevän AsapSciencen mukaan aamukahvista on eniten hyötyä, kun sen juo kello kymmeneltä aamulla, kertoo AJC.com.

Kello kymmenen aamulla on optimaalinen aika siksi, että kehon stressihormoni kortisolin tuotanto on korkeimmillaan aamulla kello 8–9. Näihin aikoihin useimmat ihmiset keittävät ensimmäiset aamukahvinsa. Kortisoli on yhteydessä siihen, miten keho herättää itsensä luonnollisesti.

Odota tunti heräämisen jälkeen

AsapSciencen mukaan kortisolia on enemmän kehossa myös kello 12–13 sekä klo 17.30–18.30, joten kahvin juominen näihin aikoihin heikentää kofeiinin vaikutusta.
– Kortisolitasot tosiaan nousevat noin 50 prosentilla heti heräämisen jälkeen, oli aika mikä hyvänsä. Siksi kannattaa odottaa ainakin tunnin verran heräämisen jälkeen, ennen kuin juo ensimmäisen kupillisen kahvia, AsapSciencen tutkijat sanovat.

Kirjoittaja Johanna Rytkönen


 Tiedevideoita tekevä ryhmä selvitti parhaan ajankohdan aamukahville - katso video!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti