tiistai 26. heinäkuuta 2016

Tämä auto käy kahvilla!

Iltalehdessä kerrottiin kuusi vuotta sitten...


"Briteissä esitellään tänään erikoinen keksintö. BBC:n tieteisohjelmaan suunniteltu auto ajaa Manchesterista Lontooseen ainoastaan kahvipapujen voimalla. Auto onkin ristitty osuvasti Car-puccinoksi.
Keksinnöstä ei ole autoteollisuuden pelastajaksi. Vuoden 1988 Volkswagen Sciroccosta tuunattu auto kuluttaa perästi 70 kiloa kahvipapuja Manchesterista Lontooseen. Määrä vastaa noin 65 espressoa maililla (1,6 kilometriä).
Car-puccinon ulkonäkö on kuin suoraan Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta."


Car-puccino / THE DAILY MAIL

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Aamukahvi

Näin maanantaiaamun ratoksi ajattelin etsiä jostain faktaa koskien nimenomaan aamukahvia. Googlehan pursuaa tietoa jos jonkinlaista, eikä kaikkeen löytämäänsä tekstiin aina ole luottamista, mutta tässäpä kuitenkin terve.fi sivulta löydettyä:

Nyt se on tutkittu: tämä on paras aika juoda aamukahvi
Hyviä uutisia pidempään nukkuville, huonompia aamuvirkuille: tiedevideoita tekevän AsapSciencen mukaan aamukahvista on eniten hyötyä, kun sen juo kello kymmeneltä aamulla, kertoo AJC.com.

Kello kymmenen aamulla on optimaalinen aika siksi, että kehon stressihormoni kortisolin tuotanto on korkeimmillaan aamulla kello 8–9. Näihin aikoihin useimmat ihmiset keittävät ensimmäiset aamukahvinsa. Kortisoli on yhteydessä siihen, miten keho herättää itsensä luonnollisesti.

Odota tunti heräämisen jälkeen

AsapSciencen mukaan kortisolia on enemmän kehossa myös kello 12–13 sekä klo 17.30–18.30, joten kahvin juominen näihin aikoihin heikentää kofeiinin vaikutusta.
– Kortisolitasot tosiaan nousevat noin 50 prosentilla heti heräämisen jälkeen, oli aika mikä hyvänsä. Siksi kannattaa odottaa ainakin tunnin verran heräämisen jälkeen, ennen kuin juo ensimmäisen kupillisen kahvia, AsapSciencen tutkijat sanovat.

Kirjoittaja Johanna Rytkönen


 Tiedevideoita tekevä ryhmä selvitti parhaan ajankohdan aamukahville - katso video!


tiistai 12. heinäkuuta 2016

#CoffeePainting

Taiteilija Maria Aristidou luo uskomattomia muotokuvia kuuluisista hahmoista käyttäen kahvia maalina. Iso-Britannialainen taiteilija oli keskiverto maalari maalatessaan perinteisillä vesiväreillä, mutta vaihdettuaan maalinsa kahviin, hänet on huomioitu laajalti. Alun vahingossa kahvilla maalaamisen jälkeen hän on edistynyt suuresti tekemässään työssä. Hän käyttää erilaisia kahveja sekä niiden paahtoasteita saadakseen eri värisävyjä teoksiinsa. Hänen töitään voit ihailla Facebookissa tai Instagramissa.

Lähde:  http://urly.fi/Dn9




tiistai 5. heinäkuuta 2016

Lämpimien kesäpäivien kahvijuomia

Kahvia voidaan nauttia kuumana juomana monenlaisina variaationa, harvemmin tulee ajatelleeksi kahvia kylmänä. Seuraavassa muutamia ohjeita herkullisiin juomiin:

Espressotonic

30 ml espressoa
100 ml tonicvettä

Valmista espresso. Täytä korkea lasi jäillä, kaada päälle tonicvesi ja valuta espresso lopuksi hitaasti lasiin, jolloin se asettuu "kerroksittain". 

Ja ei kun nauttimaan hyvästä juomasta ja kesästä!


Cold Brew Coffee

Kylmänä keitetty kahvi on keittomenetelmä, jossa karkeaksi jauhettu tuore kahvi liotetaan huoneenlämpöisessä vedessä 12 - 24 tuntia. Hauteeseen voi lisätä mausteita tai hedelmiä halutessaan. Uuton jälkeen seos suodatetaan kerran tai kahdesti. Tarvitset noin yhden suhde kahdeksaan kahvia ja vettä. Suhde riippuu tietenkin siitä, miten vahvaa kahvia haluat sekä siitä, miten tummapaahtoista kahvia olet käyttämässä. Parhaan tuloksen saa vain kokeilemalla. Tällä menetelmällä on suhteellisen helppo valmistaa suuriakin määriä kylmää kahvia.
Tarjoile jään, maidon tai vaikkapa sokerin kanssa. Seos säilyy peitettynä kylmässä.


Thai Coffee

Kaikille sokeririippuvaisille Thai Coffee on hyvä vaihtoehto silloin tällöin nautittavaksi. Nopea vaihtoehto Thai kahvin valmistukseen:
Kaada valmiiksi valmistettua jäähdytettyä, tuplasti vahvempaa kahvia korkeaan lasiin. Lisää maitojauhetta noin ruokalusikallinen. Lisää jauhettua kardemummaa ja sekoita. Päälle vielä kermavaahtoa ja juoma on valmis! Erilaiset Thai Coffeen valmistustavat, joskin englanninkielisenä, löydät WikiHow –sivustolta.