tiistai 30. elokuuta 2016

Clean Water - Great Coffee

Vuodesta 1993 Dordrechtin (kaupunki Hollanissa, jossa Pelican Rougen kahvipaahtimo sijaitsee) kaupungilla on ollut erityinen side Bamendan kaupunkiin, joka sijaitsee Kamerunin luoteisosassa Länsi-Afrikassa. Tämän yhteistyön päätarkoitus on ollut luoda yhteys Dordrechtin ja Bamendan ihmisten välille sekä jakaa tietoa ja kulttuuria. Kamerun on yksi alkuperäisistä kahvivaltioista, jossa viljellään laadukasta kahvia. Pelican Rougen konserninjohtaja Alain Beyens lahjoitti konsernin puolesta rahallisen avustuksen Dordrechtin kaupunginjohtaja Mr. Brokille. Lahjoituksella tuetaan paikallista projektia Kamerunissa, jossa parannetaan vedenjakelua kahviviljelmille Bamendassa.


 Video update Water Project Cameroon

Kahviyhteisön viljelijät Sanyar ja Basse työskentelevät yhdessä luodakseen paremman vedenjakelun. Nykyinen vesijärjestelmä ei ole tarpeisiin nähden riittävä kuten Sanyarin tapauksessa.  Basse, joka asuu kauempana vesilinjasta, joutuu elämään täysin ilman puhdasta vettä. Yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa edesautetaan tätä kahviyhteisöä suuren projektin etenemisessä. Parannettu vedenjakelu ei ainoastaan auta kotitalouksia, vaan helpottaa kahvinviljelijöitä kahvipapujen tuotannossa, jossa tarvitaan puhdasta vettä. Kamerunin lounaisosassa avustetaan vedenjakelun kehitystyötä ja sen jatkuvaa hallintaa. Puhdas vesi on elintärkeää asukkaille, mutta sillä on tärkeä rooli myös sekä kahvinviljelyssä että käsittelyssä. Tämä LiveBuild projekti on rahoitettu DE Foundationin, Olamin ja Pelican Rougen toimesta.

Vaikka projektin aloittamisessa olikin pitkä viive viranomaisten kanssa kamppaillessa, saatiin avajaiset maaliskuussa 2016 vihdoin pidettyä. Nämä avajaiset, jotka paikallinen yhteisö järjesti, merkitsevät projektin virallista aloitusta. Projektin sopimus allekirjoitettiin ja samalla jaettiin vastuut LiveBuildin ja yhteisön kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti